nieuws

Aankoop van BLG door SNS Bank verloopt traag

bouwbreed Premium

De verkoop van hypotheekverstrekker Bouwfonds Limburgse Gemeenten (BLG) aan de SNS Bank Nederland verloopt moeizaam. De privatisering van BLG had eind vorig jaar al moeten worden afgerond. De partijen hebben zich echter fors verkeken op het onderhandelingstraject.

De SNS Bank wil met de aankoop van BLG zijn hypotheekportefeuille versterken. Hiervoor is men bereid de eigenaren, de Limburgse gemeenten, over een periode van twintig jaar f.25 miljoen per jaar te betalen. Deze gemeenten willen BLG afstoten, omdat het verstrekken van hypotheken niet tot de kernactiviteiten behoort van een gemeenten.

“We hadden gedacht dat de aankoop sneller zou gaan. Er was door ons onvoldoende re kening gehouden met het feit dat de besluitvorming over zoveel schijven moest lopen” , verklaart W. van Bochove, secretaris raad van bestuur SNS Bank, desgevraagd. “Op dit moment zijn de directie, dagelijksbestuur en georganiseerd overleg van de BLG het eens met deze verkoop.”

Naast deze drie organen zijn bij deze privatisering ook de vakbonden, algemeen bestuur en individuele gemeenten betrokken.

De ruzie tussen de ambtenarenbonden en dagelijks bestuur werd vorige week bijgelegd, zodat de gesprekken weer door ke gaan. Van Bochove waagt zich niet meer aan voorspellingen.

“We hebben ons neergelegd bij het feit dat het lang kan gaan duren. Persoonlijk hoop ik dat we er voor de zomer uit zijn. In ieder geval willen we nog steeds Bouwfonds Limburgse Gemeenten.”

Reageer op dit artikel