nieuws

Zijdeglans lak laat zich in dikke lagen opzetten

bouwbreed

In Zuidlaren presenteert Akzo Coatings BV de aangepaste versie van de Rubbol Satin, een zijdeglans lak op basis van alkydhars. In vergelijking met de voorganger zal deze verf op langere termijn minder vergelen. Het produkt is universeel toe te passen op houten en metalen ondergronden.

Door de samenstelling is het mogelijk om met deze lak volle, dikke lagen op te zetten zonder gevaar op spatten of zakkers.

De lak droogt volgens de fabrikant uit Sassenheim streeploos op en blijft goed staan op scherpe kanten. Na droging is de verf in hoge mate krasvast.

Voor de gevallen dat de emissie van vluchtige koolwaterstoffen een belemmerende factor zou spelen, is het mogelijk te kiezen voor Rubbol BL Satin. Dit is eveneens een zijdeglans lak maar dan op basis van watergedragen acrylaat.

Bij deze verf is vergelen helemaal uitgesloten.

Behalve over de genoemde verfsoorten is op de bouwvakbeurs eveneens informatie te verkrijgen over het ‘verdwijnen’ van de vertrouwde Metacoat-produkten voor metaalbescherming. Daarvoor in de plaats levert Akzo sinds kort uitsluitend Redox-coatings.

Tot voor kort waren die uitsluitend beschikbaar voor de professionele staalconserveringsbranche en dan nog in de grotere verpakkingen. Nu zijn deze produkten tevens te verkrijgen in liter-verpakkingen en in nagenoeg elke gewenste kleur.

Reageer op dit artikel