nieuws

Winter blijft weg

bouwbreed

Gisteren een prachtige dag met veel zon en eindelijk weinig wind.

Een overgang naar een periode van langduriger rustiger en stabieler winterweer zit er echter niet aan te komen. De komende nacht en morgenochtend wordt er vooral in de noordelijke helft van het land alweer frontale regen verwacht. Bovendien aanvoer van zachte luchtmassas met later op woensdag temperaturen tot tegen de 10OC.

Op donderdag en vrijdag een nieuwe golf zachte luchtmassas en bovendien veel wind en vooral vrijdag regen. Boven het noordwestelijk deel van de Oceaan en in de Groenland/IJsland-regio wordt aan het eind van de week echter veel poolkou opgepot. Het is niet uitgesloten dat een portie van die kou tijdens het komende weekeinde het groene licht krijgt richting Noordzee.

Tijdens het afgelopen weekeinde heeft het bijna constant hard gewaaid maar het meest opvallend waren de extreem hoge zaterdagmaxima. In De Bilt 14.1OC en in Arcen 14.5OC. De Schotten woeien zondag bijna weg. Kirkwall (Orkney eilanden) rapporteerde windkracht 12 met uitschieters tot 196 km/uur.

Weersverwaching voor woensdag: Over het algemeen veel bewolking en met name in het noorden van het land enige tijd regen. Matige, langs de kust krachtige tot harde zuidwesten wind.

Middagtemperaturen tegen de 10OC.

Reageer op dit artikel