nieuws

Willem II vraagt publiek geld voor nieuwe tribune

bouwbreed Premium

Willem II uit Tilburg gaat aan het publiek rentedragende ‘deelnamebewijzen’ verkopen om de bouw van een nieuwe hoofdtribune te bekostigen. De tribune, ter voltooiing van het gerenoveerde stadion, kost f. 12,5 miljoen. Willem II komt f. 6 miljoen tekort. Het ontbrekende geld moet van supporters, sponsors en de gemeente komen.

Een Willem II-deelnamebewijs, nominale waarde f. 100 gulden, levert de houder vijf procent rente per jaar op. Uiterlijk na 25 jaar betaalt Willem II de f. 100 plus rente terug. Vanaf 1996 wordt jaarlijks vier procent van de uitstaande deelnamebewijzen uitgeloot en afgelost. Ook verloot de club bij elke thuiswedstrijd een aantal plaatsbewijzen onder de bezitters van een deelnamebewijs. De bouw van de nieuwe tribune moet in mei van het volgend jaar beginnen.

Reageer op dit artikel