nieuws

Wat is management

bouwbreed Premium

Honderden boeken en duizenden tijdschriftartikelen slaan ondernemers om de oren met de term management. Alle mogelijke mensen in de hogere regionen van bedrijven oefenen als beroep management uit; ze zijn managers. Ze bedrijven een ware wetenschap en dienen zo de economie en de gemeenschap.

Als u er al die verhalen op naslaat, vindt u dat management is: het organiseren en leiden van een bedrijf. Men wil meestal wel toegeven dat ook eigenaar-directeuren van kleine bedrijven aan management doen, of liever zouden moeten doen, want u brengt er natuurlijk niets van terecht, vinden de dure heren; u mist de juiste opleiding, u hebt geen of weinig ervaring en u zit tot over uw oren in de dagelijkse problemen, zodat u zich niet kunt specialiseren.

Er zijn vele terreinen van management en geen mens is in staat die in hun complexiteit en veelzijdigheid allemaal te beheersen. Wanneer we een grotere organisatie bekijken, zien we dat de deskundigen een stuk of acht deelgebieden onderscheiden. Schrikt u niet, het gaat om het top- of algemene beleid, om organiseren, plannen en automatiseren, om administratie, inkoop, produktie van goederen of diensten, om verkoop en reclame, personeel en tenslotte om de relaties met de buitenwereld ofwel public relations. Elk van deze gebieden is een taak op zich en alle vereisen specifieke kunde.

Nu kunt u wel tegenwerpen dat u leiding geeft en meewerkt aan al deze taken in een klein bedrijf, er zijn nauwelijks deskundigen die vinden dat dit mogelijk is. U kunt als ondernemer met een klein bedrijf niet op acht terreinen, inzake acht wetenschapsgebieden ervaren en expert zijn, zeggen zij. Dat brengt geen mens tegenwoordig op. U kunt de managementleer niet beoefenen en tegelijk leiding en beheersing van zoveel specialiteiten waarmaken. Het is toch niet voor niets dat grote, rijke, gevarieerde ondernemingen en andere organisaties voor taken op alle deelgebieden specialisten aantrekken en inzetten.

Niemand beheerst nog het totaal, en zeker u niet, zegt men.

Jammer genoeg voor de des kundigen houdt u zich intussen wel bezig met alle acht terreinen, of zoveel onderdelen waarin men management wil splitsen. En dat lukt u nog vrij aardig ook, op uw simpele manier.

Natuurlijk hebt u sterke en zwakke punten. Natuurlijk maakt u hier of daar wel eens een fout, pakt u iets verkeerd aan, geeft u zekere deelgebieden te weinig aandacht doordat u zich daarop minder thuis voelt. Maar al die dure beroepsmanagers met hun titels en hoge salarissen maken net zoveel en dezelfde fouten, en aangezien hun bedrijf zo groot is zijn de fouten duurder dan die van u. Het enige verschil is dat zij als het mis gaat een mooi verhaal vol vreemde termen bij de hand hebben om hun flop achter te verbergen, terwijl u gewoon tegen uw voorhoofd slaat en uzelf uitmaakt voor muilezel.

Mag ik het nog eens proberen?

Management is dat geheel van beslissen, opzetten en beheersen, dat nodig is om een bedrijf te leiden naar een redelijk rendement, tevredenheid van personeel en klanten en daar een net levensonderhoud bij over te houden. Vanzelfsprekend speelt dat werk zich af op vele deelterreinen en verwacht iedereen dat u het op alle daarvan goed doet. Veel gevarieerder dan wat men van een beroepsmanager elders eist, ook al kent u vaak niet al zijn prachtige Engelse begrippen.

Even vanzelfsprekend bent u in het een beter dan in het ander. Echt slecht mag u nergens in zijn, want dan loopt de zaak vast.

Dat men onder het mangement ook verstaat:de topleiding, staf en middenleiding van een groot bedrijf, is leuk om te weten doch gaat het kleine bedrijf niet aan. Als we bij u over management spreken, bedoelen we uw organiseren, leiding geven, beslissingen en uw beheer van mensen, materieel en ideeen. En dat valt om de dood niet mee! U weet dat ik vind dat het allemaal bij u nog wel eens beter kan.

Ik vind ook dat een volwassen mens met vakkennis, een stuk ervaring en een normaal stel hersens er qua management best uit kan komen. Soms met vallen en opstaan, maar wie is onfeilbaar? Neem dus eventueel kennis van dure verhalen, fraaie termen en steeds weer nieuw ontdekte gebieden met onbegrijpelijke Engelse namen, doch trek u er niets van aan als u niet ieder woord of begrip snapt. Opscheppen levert geen winst op, goed werken wel!

Reageer op dit artikel