nieuws

Vermeer sleuvengraver freest tot 2 meter diep

bouwbreed

Vermeer heeft aan het programma kettingsleuvengravers een nieuw machinemodel toegevoegd, dat de beproefde T-600 gaat vervangen.

Met de T-5550 sleuvenfrees wordt het gefreesde grondmateriaal naar beide kanten afgevoerd.

Vervanging van bestaande machines door nieuwe modellen hebben in het algemeen betrekking op het aanbrengen van machinetechnische verbeteringen. Dat geldt evenzeer voor de introductie door Vermeer van de T-555 die op enkele belangrijke punten interessante verbeteringen laat zien ten opzichte van zijn voorganger.

De T-555 beschikt over een hydrostatische aandrijving die een traploze voeding levert zowel van de rij-aandrijving als de kettingfrees. Daarmee is de loopsnelheid van de frees steeds onafhankelijk aan te passen aan de rijsnelheid. De sleuvenfrees is uitgevoerd op rupsonderstel en daarom geschikt voor het onverharde en ruwe terrein. Maar niet alleen vormt het terrein voor het transport van de machine geen enkel probleem, ook het frezen zelf kent nauwelijks begrenzingen. De machine kan zowel in harde steenachtige bodem als in losse zandgrond goed uit de voeten. Uitgerust met een zes-cilinder Cummins 6BT5.9 dieselmotor van 98 kW, beschikt de T-555 over voldoende vermogen voor een grote produktie ook onder moeilijke terreincondities.

De machine maakt sleuven tot een breedte van 460 mm in wegenverhardingen en tot 610 mm in terrein tot diepten van ruim 2 meter.

Het uitgefreesde grondmateriaal wordt naar beide kanten van de sleuf afgevoerd. Naar wens is ook een naar voren werkende bandtransporteur te monteren.

De T-555 is samengesteld uit modulaire aandrijf- en bedieningscomponenten zodat een gemakkelijk onderhoud en grote bereikvriendelijkheid van de afzonderlijke machinedelen wordt geboden.

Importeur van de Vermeer sleuvenfreesmachines is Vermeer International BV in Goes.

Reageer op dit artikel