nieuws

Turken betalen weer exportkrediet voor Rusland

bouwbreed

De Turkse Teximbank heeft de uitbetaling hervat van exportkredieten aan Rusland. Eind 1991 schortte de bank deze betalingen op als gevolg van de onduidelijkheden die na het uiteenvallen van de Sovjet Unie ontstonden. De meeste kredieten hangen samen met de levering van Siberisch aardgas in ruil voor Turkse diensten, inclusief bouwwerken.

De hervatte uitbetaling begon met de f.308 miljoen die was overgebleven uit een overeenkomst met de Sovjet Unie. Uitbetaling gebeurt alleen aan bedrijven die voor de opschorting een contract hadden. De Japanse exportkredietbank Jeximbank liet eerder weten de reeds bestaande f.1 miljard aan exportkredieten voor de Turks-georienteerde republieken in de Kaukasus-regio en Centraal Azie uit te breiden met f.600 miljoen.

Reageer op dit artikel