nieuws

Tempel Chinese boeddhisten in Amsterdam

bouwbreed Premium

De boeddhistische gemeenschap in Nederland krijgt een tempel in Amsterdam. Het gebouw komt te staan aan de Zeedijk, in de rosse buurt. Het gemeentelijk grondbedrijf van de hoofdstad heeft gisteren een erfpachtaanbieding gedaan voor het benodigde terrein, waardoor nu een bouwvergunning kan worden aangevraagd.

Volgens een zegsman van het grondbedrijf is de afwikkeling van de verdere procedure niet meer dan een formaliteit. Het initiatief voor de bouw van de tempel komt van de Vereniging van Chinese Ondernemers in Amsterdam. Die willen van de Zeedijk en de directe omgeving een soort Chinatown maken, naar het voorbeeld van de Chinese wijken in grote Amerikaanse steden. De benodigde f.2,5 miljoen zal in boeddhistische kring worden geworven, nationaal en internationaal.

Reageer op dit artikel