nieuws

Spuit verwerkt dikke verf ook op grotere afstanden

bouwbreed Premium

Met de Wagner EP 2900, een elektrische airless verfspuit, is het mogelijk om zeer dikke verfprodukten te verwerken.

Dat geldt onder meer voor chloor-rubberverf, bitumen, spuitplamuur, dispersies en ijzerglimmerver. Hogedrukslangen maken het mogelijk om op maximaal 150 meter van het apparaat te spuiten.

Voor dit doel is de spuit uitgevoerd met een 3,3 kW sterke elektromotor die een plunjerpomp aandrijft. Deze heeft een capaciteit van maximaal 6 liter/minuut. Volgens leverancier Wagner Spraytech Nederland BV uit Maarssen levert deze manier van verwerken in vergelijking met handmatig opbrengen een tijdsbesparing van zon 80%.

Door middel van een electronische drukregelaar is het mogelijk om zowel waterdunne produkten als pasta-achtige bitumen te verwerken. Om de apparatuur tegen agressieve stoffen te beschermen zijn de onderdelen die in aanraking komen met verf vervaardigd van roestvaststaal of chemisch vernikkeld staal. De levensduur van de stilstaande en zelfnastellende plunjerafdichtingen (pakkingen) is twee maal zo lang als bij meelopende pakkingen. Dit scheelt de gebruiker zon 40% in de onderhoudskosten.

Voor de gevallen dat geen netspanning voorhanden is, is het type GP 2900 te gebruiken.

Deze uitvoering is uitgerust met een 4 kW sterke benzinemotor. De capaciteit daarvan ligt zelfs iets hoger dan bij de elektrisch motor, namelijk op 7,6 liter per minuut.

Als toebehoren levert Wagner onder meer een flexibel aanzuigsysteem. Dit is bestemd voor het aanzuigen van verfprodukten uit grote vaten.

Voor het behandelen van plekken waar niet kan of mag worden gespoten is de Wagner Airless-roller AR 70 op de apparatuur aan te sluiten. De roller wordt vanuit de binnenzijde gevoed en is voorzien van een snelkoppelsysteem.

De GP 2900 van Wagner is geschikt voor spuiten zonder stroomaansluiting.

Reageer op dit artikel