nieuws

Sokkia stelt roterende diode-laser voor

bouwbreed

De LP3C diode-laser is een van de produkten die Sokkia als nieuwigheidje voor de beurs heeft gereserveerd. De diodelaser is uitgerust met een rende verticale as en kreeg, zoals dit reeds jaren bij andere waterpasinstrumenten wordt toegepast, een van het voetschroevenblok los te nemen bovenbouw.

Evenals de LP3A heeft het nieuwe C-model een zwart/wit gestreepte rende kop. Hierdoor is op afstand te zien of de laser in werking is. Het werkbereik ligt op 400 meter en de ontvanger is voorzien van een automatische afslag welke is ingesteld op een half uur. De LP3C is evenals de LP3A te plaatsen op een bolkop- zowel als een platkop-statief. Ook het programma total stations, combinaties van theodoliet en electronische afstandmeter, is belangrijk verbeterd. Zo is de SETC-serie uitgebreid met een contactloze geheugenkaart die vanaf de pc kan worden geladen met alle coordinaten van alle uit te zetten punten. Daarmee heeft de maatvoerder op de bouwplaats van alle punten niet alleen de hoek en de bijbehorende afstand, hij is ook vrij in de keuze van zijn standplaats. De total stations van Sokkia zijn geschikt voor het uitzetten volgens de zogeheten voerstraalmethode, waarbij de uit te zetten punten worden bepaald door middel van hoeken en afstanden vanuit een punt. Ze zijn leverbaar in drie uitvoeringen, waarbij de verschillen zijn te vinden in de specificaties van afstandmeting en hoekmeting.

Een derde noviteit is de Planimeter X-Plan360C. Dit instrument kent een aantal extras waaronder de mogelijkheid om oppervlakten, lijnlengten, curves en coordinaten te meten. Voor de weergaven van de metingen is de X-plan360C voorzien van een LCD beeldscherm voor twee regels van elk zestien karakters. Op een thermische printer ke de meetgegevens tijdens het meten worden weergegeven. Het apparaat is geschikt om via een interface de meetgegevens direct naar de computer te sturen. Sokkia rende diode-laser type LP3Cu. Planimeter X-Plan360C voor het meten van oppervlakten, lijnlengten en curves.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels