nieuws

Regering Israel wil stacaravankampen afbreken

bouwbreed Premium

De minister van Volkshuisvesting te Jeruzalem, BenEliezer, heeft verklaard dat de stacaravankampen in Israel een ‘vloek’ zijn en dat zij moeten worden afgebroken. De kampen zitten vol met druggebruikers en prostituees en er heerst volgens hem een geweldadige sfeer. Hij kondigde een vierjarenplan aan, waarin de huidige bewoners, voornamelijk Russische nieuwe immigranten, permanente behuizing zal worden aangeboden. Er zijn gevallen bekend dat tijdens de enorme regenbuien van de afgelopen weken, inwoners in hun stacaravan zaten met paraplus om zich te beschermen tegen de regen.

De 25000 stacaravans, die door de vorige regering, slechts anderhalf jaar geleden, voornamelijk uit de VS werden geimporteerd, zijn bijna alle in een erbarmelijke staat. Volgens een onderzoekscommissie zijn de stacaravans de goedkoopste in hun soort en volko men ongeschikt voor het Israelische klimaat. Tot vandaag de dag is al meer dan f.8 miljoen geinvesteerd in het renoveren en dergelijke van de stacaravans. De caravans werden ooit gekocht voor $30000 per stuk en volgens een woordvoerder van de onderzoekscommissie hadden voor de honderd miljoenen dollars die de regering tot nu toe in de stacaravans heeft geinvesteerd, permanente units voor minder geld ke worden gebouwd. Daarnaast blijkt uit een recent rapport dat er in geval van brand de stacaravankampen levensgevaarlijk zijn, dat niet een kamp een bunker bezit en dat in geval van oorlog de inwoners totaal geen bescherming hebben. De commissie beschuldigt vooral ex-minister van Volkshuisvesting, Arik Sharon, die slechte kwaliteit stacaravans kocht bij voornamelijk bijna onbekende Amerikaanse bedrijven. Er werden bijna 25000 stacaravans geimporteerd, terwijl er in Israel ook goede stacaravans worden gefabriceerd. De commissie wil nu dat justitie een onderzoek instelt.

Reageer op dit artikel