nieuws

RBB Atelier dakramen algemeen toe te passen

bouwbreed

Timmer Bouwstoffen presenteert op de Zuidlaarderbeurs onder andere de RBB-Atelier dakramen. Deze uitzet- en tevens schuifbare dakramen zijn algemeen toe te passen op alle daken met dakhellingen vanaf 20 graden.

Dat betekent dat het raam zowel in elk pannendak is op te nemen, maar ook op geprofileerde daksystemen. Hoewel het dakraam niet nieuw is zijn er wel veel modificaties aan uitgevoerd, aldus RBB te Montfoort, waarvan Timmer Bouwstoffenimport BV te Groningen een van de belangrijkste afnemers is. Het RBB-Atelierraam is met behulp van een veer traploos te schuiven van links naar rechts. Dit gebeurt door middel van een schuifstang over tweederde van de breedte van het raam. De traditionele loodslabbe is vervangen door een van flexibele kunststof. Tevens zijn in het dakraam voorzieningen opge nomen die montage van accessoires eenvoudig maken. Door het smalle kader biedt het Atelier-dakraam een ruim uitzicht. Er zijn twee uitvoeringen van, namelijk het Atelierraam sec en de Atelier Duet, waarbij een onderlicht aan het raam is toegevoegd. Door de verschillende manieren van openen biedt het onder alle omstandigheden de mogelijkheid van veel licht- en luchttoetreding.

Samen met Eternit presenteert het bedrijf het KOMO-certificaat voor de asbestvrije golfplaten met hulpstukken Opticolor NT. Deze golfplaten zijn toe te passen in de agrarische sector, de industrie en de utiliteitsbouw.

Het vernieuwde draai- en schuif-Atelier dakraam.

Het Atelier Duetraam.

Reageer op dit artikel