nieuws

Ook Antwerpen krijgt nieuw bioscoopcomplex

bouwbreed Premium

Na Brussel krijgt nu ook Antwerpen een reusachtig bioscoopcomplex. Binnenkort wordt begonnen met de bouw van het complex, Metropolis genaamd, dat in totaal 25 zalen in V-vorm zal omvatten.

De nieuwbouw verrijst aan de Noorderlaan op de voormalige terreinen van General Motors. Metropolis is een initiatief van de families Bert-Claeys, die eerder in Brussel aan de Heizel het bioscoopcomplex Kinepolis bouwden met een dertigtal zalen. Kinepolis is een groot succes, de afgelopen week nog trok het in zeven dagen tijd 115000 bezoekers.

In oktober van dit jaar zullen de eerste vijftien zalen van Metropolis voor het publiek open gaan. Aan het Antwerpse ‘Zuid’ wordt mogelijk ook een bioscoopcomplex (Metropolis II) neergezet door dezelfde eigenaren. Het gaat hier om acht zalen. Het nieuwe Antwerpse bioscoopcomplex denkt publiek te ke aantrekken uit de wijde omgeving, tot in Nederland toe. In de aanvangsfase wordt gerekend op twee miljoen bezoekers per jaar. Wordt dat streefgetal gehaald dan draait Metropolis, waarmee een totale investering is gemoeid van ongeveer f.55 miljoen, reeds in het tweede jaar met winst.

Om het bioscooppo te verwezenlijken werd een naamloze vennootschap opgericht met een startkapitaal van f.16,6 miljoen (300 miljoen B.fr). De Kinepolisgroep (Bert-Claeys) nam daarvan tweederde voor haar rekening en de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen (GIMV) zorgde voor de rest van het kapitaal. Doordat het bioscooppo aan de rand van Antwerpen verrijst, kan ook het parkeerprobleem gemakkelijk worden opgelost; per drie bioscoopstoelen komt er een parkeerplaats ofwel 2350 parkeerplaatsen voor 8500 bioscoopstoelen.

Reageer op dit artikel