nieuws

Omme 25000 reikt tot tiende verdieping

bouwbreed

Het programma Omme hoogwerkers dat de Ladderspecialist J. Kors uit Willemsoord uit Denemarken importeert, kent sinds kort een nieuw model.

Deze Omme 25000 zal door de importeur in Zuidlaren worden voorgesteld en de prestaties ervan demonstreren.

De hoogerker wordt geleverd in drie uitvoeringen dat wil zeggen met batterijgevoede elektrische aandrijving, met benzinemotor en met een gecombineerde aandrijving van batterij en benzinemotor.

Laatstgenoemde uitvoering met de type-aanduiding 25 BP is met een eigen massa van 2900 kg tevens de zwaarste uitvoering van deze modellenreeks, maar altijd nog licht genoeg om achter bijna elke wagen te worden vervoerd.

Gaat de voorkeur uit naar een dieselmotor dan is de hoogwerker ook met dit type krachtbron te leveren onder de typeaanduiding 25 BD. De Omme 25000 is zelfrijdend. In het chassis zijn vier hydraulisch uitklapbare uithouders opgenomen die de machine tijdens werkzaamheden een veilige afsteuning bieden van 4,02 bij 4,02 meter. De batterij wordt bij aansluiting op het lichtnet

eladen. In de benzine- en dieseluitvoering draagt hier een generator zorg voor.

Tot de standaarduitvoering behoren onder meer een automatische controle van alle ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, proportionele besturing, elektrisch draaibare en nivellerende werkgondel en 220 Volt aansluiting in de werkgondel voor voeding van elektrische gereedschappen.

De vijfdelige telescoopgiek brengt de werkgondel tot een grootste hoogte van 23,9 meter. Daarmee zijn met de machine werkzaamheden tot ongeveer de tiende verdieping uit te voeren. Het grootste bereik ligt op ongeveer 10,5 meter waarbij nog een belasting is toegestaan van 80 kg. De maximale korfbelasting bedraagt circa 200 kg.

Over de weg bedragen de transportafmetingen (lxbxh) 8,08×1,7×2,05 meter.

Ondanks zijn indrukwekkende werkvloerhoogte van 24,9 meter laat de Omme 25000 zich door zijn geringe afmetingen gemakkelijk achter de bestelauto vervoeren.

Reageer op dit artikel