nieuws

Nom heeft redelijk jaar achter de rug

bouwbreed

De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) heeft in 1992 opnieuw winst gemaakt.

Zij behaalde een winst van “een paar miljoen gulden” .

Volgens directeur A. van der Hek, die dit dinsdag bekend maakte, zijn gegevens over de exacte omvang van de winst pas over enkele maanden bekend. “Maar duidelijk is dat het resultaat over 1992 positief is.”

Uit de jaarcijfers van de NOM blijkt dat deze instelling per 31 december 1992 in 136 Noordelijke ondernemingen heeft geinvesteerd waarmee f.180 miljoen gulden is gemoeid volgens de historische kostprijs.

Volgens drs. Van der Hek ontwikkelt de noordelijke economie zich momenteel overeenkomstig de nationale economie. “De economische ontwikkeling is zorgwekkend en raakt vooral de industriele bedrijvigheid. Noord-Nederland is daarop geen uitzondering, niet in positieve en niet in negatieve zin” , aldus Van der Hek.

Reageer op dit artikel