nieuws

NCM: Zwaar weer nog niet voorbij

bouwbreed

De Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij NCM in Amsterdam heeft vorig jaar voor een record aan verzekeringen afgesloten. De NCM verzekerde voor ruim f.100 miljard aan goederen- en dienstentransacties van het Nederlandse bedrijfsleven in binnen- en buitenland, dat is 8 procent meer dan in 1991.

De schade-uitkeringen vergden vorig jaar f.217 miljoen tegen f.183 miljoen in 1991.

Volgens algemeen NCM-directeur mr. drs. D.J. Bruinsma geven deze cijfers duidelijk de huidige situatie van de Nederlandse economie weer: “Het negatieve verloop van de conjunctuur heeft zich in Nederland versterkt. Het aantal faillissementen is in een jaar met 25 procent toegenomen. We zien duidelijk een toeneming in verkoop van polissen, maar ook een toeneming van de schadequote.”

Bruinsma ziet hieraan nog niet snel een einde komen. “Na een conjuncturele teruggang in de ons omringende landen kon ook Nederland niet aan een terugslag ontkomen. Wij verwachten voor de economie in 1993 dat het zware weer nog niet voorbij is” , aldus Bruinsma.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels