nieuws

Loadmaster electronische weegschaal voor laadschop

bouwbreed

Een van de Belgische deelnemers aan de bouwvakbeurs is RDS Electronics Bvba uit Poperinge, welk bedrijf twee nieuwe produkten voor de grondverzetwereld zal voorstellen. + K:RDS die, naar dat bedrijf meent, marktleider is in Belgie op het gebied van electronische meetapparatuur, laat op dit gebied de beursbezoeker onder meer kennis maken met de Loadmaster 5000, een electronisch meetapparaat voor toepassing in laadschoppen.

De loadmaster meet simpelweg wat er wordt geladen, volledig automatisch en met een nauwkeurigheid van +/- 2%.

Het weegsysteem dient als controlemiddel ter voorkoming van overladen of onderbeladen van transportmiddelen als vrachtwagens, wagons of schepen.

Het systeem kent twee displays waarop verschillende gegevens zijn af te lezen, zoals nettogewicht van elke bak, totaalgewicht van meerdere bakken en het nog te laden gewicht.

In een gescheiden geheugen worden alle weegresultaten opgeslagen, die in een later stadium ke worden verwerkt tot dag-, week- of maandresultaten.

De gegevens en vanzelfsprekend ook het resultaat van elke belading ke met behulp van een printer op een ticket worden vastgelegd. Het geheugen heeft een zodanige omvang dat gegevens van 40 afzonderlijke produkten en klanten zijn op te slaan. Alle in de Loadmaster 5000 opgeslagen resultaten en gegevens zijn, al naar gelang de wens van de gebruiker, dagelijks of wekelijks met een handcomputer vanuit het weegsysteem over te nemen en vervolgens met behulp van de bedrijfscomputer te verwerken.

In het verlengde van deze electronische weger introduceert RDS ook een eveneens electronisch bediend controlesysteem voor vrachtwagenbelading.

Met dit systeem dat momenteel nog in Engeland aan de praktijk wordt getoetst en dat vermoedelijk binnenkort op de Benelux markt zal worden aangeboden, wordt overbelading van vrachtwagens voorkomen.

Bij montage op de vrachtwagen wordt elke as uitgerust met twee sensoren die de belasting van elke as afzonderlijk registreren en deze op een display weergeven uitgedrukt in een percentage. Bij aandudiing 100 is het maximaal toegelaten gewicht van de as bereikt.

Deze Axlog aslast-meetapparatuur informeert de chauffeur steeds over de exacte belading van zijn wagen uittgesplitst naar de verschillende assen.

De meetapparatuur is geschikt voor montage op twee- tot zesassige vrachtwagens.

Bij gebruik van de Loadmaster 5000 op de laadschop worden nauwkeurig de gegevens van elke laadbeweging vastgelegd, zodat aan het eind van elke gewenste meetperiode (per dag of week) alle weegresultaten zijn te verwerken.

Reageer op dit artikel