nieuws

Leerlingstukadoor werkt creatief met ornament

bouwbreed

Op de Bouwvakbeurs wil het Bedrijfschap Stukadoors-, Terrazzo- en Steengaasstellersbedrijf laten zien hoe er creatief valt om te gaan met de sierende afwerkingen van de stukadoor. En dan zo veel mogelijk op een vernieuwende wijze. Leerling stukadoors zullen gedurende beurs voortdurend demonstraties houden.

Het is de bedoeling om bezoekers bekend te maken met de huidige en de verwachte ‘Stuctrends’. Steeds meer signaleert het bedrijfschap de behoefte van moderne vormgevers om met traditionele technieken en ornamenten onconventioneel om te springen. Bijvoorbeeld door een ornament niet meer symetrisch in het midden van een plafond te plaatsen, maar excentrisch.

Een soortgelijke afwijking valt voor te stellen bij het gebruik van lijsten. De gekozen ornamenten zullen samen met en kele sierpleisters en marmerpleisters te zien zijn op twee torens van de stand. De tussengelegen wanden zijn aan het begin van de beurs nog geheel wit. Op deze vlakken is in grijze penseelstreken aangegeven welke afwerking of arnament er op moet komen. Lopende de beurs zullen leerlingstukadoors hier invulling aan geven. Daarbij zullen ze gebruik maken van rose afwerkingen in de tinten van het bedrijfschapslogo.

Dat progandeert de laatste tijd steeds meer het gebruik van kleur binnen de stukadoorsbranche. Gelijktijdig met de beurs zorgt het bedrijfschap ervoor dat de beoogde afwerkingen zijn beschreven in een drie verschillende interieurbladen. Exemplaren van deze uitgaves liggen op de stand ter inzage.

In welke mate de voorbeelden zullen aansluiten bij de wensen van opdrachtgevers en ontwerpers moet nog blijken. Maar het vakmanschap is ervoor en de (oude) technieken worden nog steeds onderwezen.

Reageer op dit artikel