nieuws

Kantoorgebouw naast Adams station

bouwbreed

In Amsterdam zal naast het Amstelstation het door het Amstelveense architectenbureau ZZ+P ontworpen kantoorgebouw Amstelhoek verrijzen. Het pand wordt gefundeerd op 54 forse boorpalen, waarvan de meeste een diameter van 2 meter hebben. De palen zijn, in opdracht van Sedijko BV uit Amsterdam, vervaardigd door Fundex-Verstraeten BV uit Oostburg in samenwerking met het Franse bedrijf Spie Batignolles. Voor de stalen hoofddraagconstructie draagt CSM uit Belgie zorg.

Het betonwerk wordt uitgevoerd door Strukton Bouwpoen BV uit Maarssen. Als constructeurs zijn ingenieursgroep Van Rossum en D3BN bij het project betrokken. De oplevering van de 35 verdiepingen tellende nieuwbouw is in het eerste kwartaal van 1995 gepland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels