nieuws

Jantje Beton op Westfriese Flora

bouwbreed

De Westfriese Flora in Bovenkarspel wordt dit jaar voor de zestigste keer gehouden.

Het jubileum wordt gevierd samen met het 25 jaar bestaande Nationaal Jeugd Fonds, het Fonds van Jantje Beton. Thema is dan ook ‘Zilveren Jantje Beton in Diamanten Flora.

De overdekte bolbloemententoonstelling heeft plaats van 20 tot en met 28 februari. Ontwerper Cees van Dijk heeft beide jubilea in het ontwerp van de tuin tot hun recht laten komen. De tuin is door een dijk opgesplitst in twee contrasterende delen. Het jubileum van de tentoonstelling wordt uitgebeeld in een typisch Westfries landschap waarin nog volop leef- en speelruimte aanwezig was voor het kind.

Achter de dijk krijgt de jubilerende Jantje Beton aandacht.

Hier komt juist de verstedelijking aan de orde waardoor steeds minder ruimte overblijft voor het kind en de natuur. De Westfriese Flora zal f.0,50 van elke toegangskaart schenken aan het Nationaal Jeugd Fonds. Vorig jaar kwamen ongeveer 75000 bezoekers een kijkje nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels