nieuws

Grondkering voor tijdelijk gebruik en hoge belasting

bouwbreed Premium

Terre Armee BV te Breda introduceert in Nederland een systeem voor tijdelijke grondkering, dat bruikbaar is voor hoge belastingen. K:Het systeem wordt op de markt gebracht onder de naam Terratrel. De uitvoering is eenvoudig, dankzij het geringe gewicht (21 tot 32 kg per element) zijn de elementen zonder kraan te plaatsen. Een ploeg van vier mensen kan afhankelijk van de omstandigheden tussen 60 en 100m2 keerwand realiseren. De wand kan verticaal of onder een helling worden geplaatst. Omdat Terratrel is bedoeld voor constructies met een beperkte gebruiksduur van maximaal vijf jaar, worden de strippen waarmee de grond wordt gewapend niet verzinkt, zoals voor andere constructies van Terre Armee gebruikelijk is.

Het bestaat uit een stalen netwerk, verdeeld over panelen van 0,65 bij 2,93 meter, met aan de achterzijde een kunststofweefsel of geotextiel. Het net is gemaakt van stalen staven met een diameter varierend van 6 tot 10 mm en voorzien van vier tot acht ankers per element. Aan die ankers worden geribde stalen strippen bevestigd, die als wapening in de grond achter de kering dienstdoen. Doordat de grond gewapend is, kan de constructie ondanks de lichte uitvoering van het net een hoge belasting weerstaan.

Reageer op dit artikel