nieuws

Geld provincie voor bouw Rail Service Center in Veendam

bouwbreed Premium

Gedeputeerde staten van Groningen hebben besloten f.1,5 miljoen bij te dragen aan de financiering van het Rail Service Center (RSC) in Veendam. Dat RSC zal in het (internationale) handelsverkeer een belangrijke rol gaan vervullen als overslagpunt voor goederen van wegvervoer naar railvervoer vice versa.

Volgens GS zal het centrum een belangrijke impuls vormen voor de versterking van de economische structuur van de regio. De provinciale bijdrage is gericht op de realisatie van de openbare terminal. En meer specifiek gaat het dan om investeringen in grond en infrastructuur ervan. De kosten daarvan worden begroot op ruim f.28 miljoen. De diverse overheden subsidieren daarvan ruim f.25 miljoen.

Reageer op dit artikel