nieuws

Dura en Trebbe kopen Duitser op

bouwbreed

De Nederlandse bouwers Thomasson Dura -dochter van Dura Bouw uit Rotterdam- en Trebbe Bouwbedrijven hebben het Duitse bedrijf Plassmann-Geveler overgenomen. De activiteiten en de mensen van de onderneming uit Gronau worden ondergebracht in een op te richten bedrijf, PlassmannBau CV. Beide Nederlandse bedrijven nemen een belang van 50 procent in deze onderneming. Het overnamebedrag is onbekend.

Bij Plassmann-Geveler werken vijftig mensen die een omzet over 1992 realiseerden van ongeveer DM12 miljoen. “Op termijn moet het bedrijf een omzet gaan maken van DM20 miljoen” , aldus H.G.B. Spenkelink, directeur van Thomasson Dura. “De achtergrond is dat we aan beide kanten van de grens willen gaan werken. Tot nu toe werken we slechts in de regio Hengelo/Enschede, de vestigingsplaatsen van de beide bedrijven.”

Volgens de Dura-directeur is de samenwerking met Trebbe niet de voorbode van een mogelijke overname van dit nog zelfstandige bedrijf. “We werken wel meer samen met gelijkwaardige partners. Er zijn geen plannen tot een overneming van Trebbe.”

Reageer op dit artikel