nieuws

Dooi zet door

bouwbreed

De temperaturen zijn gedurende het afgelopen etmaal betrekkelijk snel tot boven het vriespunt gestegen.

Aan het begin van de middag vroor het gisteren vrijwel nergens meer en kort na de middag bereikten de frontale regens het westelijk deel van ons land. De dooi zet de komende dagen door. Binnen enkele dagen zal het meeste ijs weer zijn opgeruimd en de verwachting is dat regen van betekenis vandaag de vorst al de grond uitwerkt. Wat dat betreft lijkt de stagnatie in de bouw van betrekkelijk korte duur te zijn. De verdere vooruitzichten wijzen niet op een snelle terugkeer van de winter. Op het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan heerst een levendige depressieactiviteit terwijl tegelijkertijd de barometers boven het zuidwesten van Europa oplopen. Het gevolg is een krachtige westelijke straalstroom boven onze streken waarmee aan de lopende band storingen naar het oosten worden getransporteerd. Dat betekent wisselvallig weer met temperaturen ruimschoots boven nul. Alleen de komende nacht kan het onder een zwakke rug van hogedruk plaatselijk nog licht vriezen en door opvriezing ke sommige weggedeelten opnieuw glad worden.

Weersverwachting voor donderdag: Opklaringen en overdag op de meeste plaatsen droog. Tot vrij krachtig, langs de kust vanavond tot hard toenemende zuidwesten wind.

Middagtemperaturen rond 7OC, maar de komende nacht lokaal minima rond het vriespunt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels