nieuws

China bestelt windmolens in Denemarken

bouwbreed Premium

De ondernemingen Nordtank te Grena en DanControl Engineering bij Arhus in Denemarken zijn zeker van de order voor de levering van honderd windmolens met toebehoren aan China, in casu de maatschappij Aolus, een overkoepelend verband van electriciteitsmaatschappijen en initiatiefnemers achter windmolenpoen.

De order met een waarde van 250 miljoen kronen (f. 60 mil joen) kwam tot stand in het kader van een joint-venture met de Chinese maatschappij. De bedoeling is dat de molens in de loop van de komende drie jaar worden geplaatst.

DanControl, producent van geavanceerde electronische sturingssystemen voor windmolens heeft 15 werknemers en fungeert als toeleverancier van Nordtank, dat dankzij de China-order nu 100 personeelsleden telt.

Reageer op dit artikel