nieuws

Brandveiligheid van glassoorten in schema gezet

bouwbreed

Hoe verschillende glassoorten zich gedragen bij brand valt te lezen in een publikatie van het Bureau voor Schadepreventie TBBS te Baarn. In een overzichtelijk schema is te lezen aan welke kwalificaties de diverse glassoorten voldoen in relatie tot brand. Daarbij zijn aspecten opgenomen zoals de brandbaarheid, de vlamdichtheid en de veiligheid tijdens brand. Maar ook andere onderwerpen zijn vermeld, zoals doorzicht voor en tijdens de brand, de inslagmogelijkheid en rookontwikkeling.

De uitgave vormt een leidraad om te bepalen welke glassoort geschikt is voor bepaalde toepassingen. Behalve normaal glas, draadglas en speciale brandwerende glassoorten is eveneens aandacht besteed aan gehard glas, glazen bouwstenen en kunststof beglazing.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels