nieuws

Bouwvakkers door vorst gedwongen thuis te blijven

bouwbreed

Twee weken vrij gehad, fijn kerstmis gevierd om vervolgens op gepaste wijze afscheid te nemen van het oude jaar en het nieuwe te verwelkomen. Nog een lekker weekend om van al die vermoeienissen uit te rusten om zich uiteindelijk weer op maandag fris en fruitig bij de baas te melden en de steiger te beklimmen. Laat het dan net flink gaan vriezen, en wordt het werken door de elementen onmogelijk gemaakt. De goede voornemens om er dit jaar op het werk iets moois van te maken gaan in een klap in ijs op.

In het hele land gold gisteren en vandaag volgens het bouwweerbericht weerfase 5 met uitzondering van de noord- en zuidwestelijke regios waar het KNMI weerfase 4 vaststelden. In de praktijk betekent weerfase 5 een temperatuur die schommelt tussen de vijf en tien graden vorst. Reden dus dat veel bouwbedrijven gisteren met vorstverlet zijn gegaan.

Niet bekend

Reageer op dit artikel