nieuws

Bi-Turbo dakrol heeft minder energie nodig

bouwbreed

Bitecta heeft een nieuwe dakrol Bi-Turbo op de markt gebracht. Dit is een snellasrol met een damdrukverdeling. Bij het aanbrengen is minder energie nodig dan gewoonlijk.

Bitumineuze lasprofielen aan de onderzijde van de rol versnellen de verwerking.

De rol wordt geproduceerd door Interoof in Brussel. Hij heeft een gecombineerde wapening van polyestervezels en glasvlies. Het membraan bestaat uit naar keuze gemodificeerde bitumen SBS of -APP.

De onderzijde van de dakrol is voorzien van een hechtingspatroon van snellasprofielstrepen met een dikte van 0,5 mm. Deze strepen worden afgewisseld door zandstroken. Het geheel is afgedekt met een smeltfolie.

Bij het lassen door middel van deze smeltende profielstrepen van een speciaal bitumenpreparaat, komt een goede partiele hechting tot stand. Tegelijkertijd wordt daarbij en daar door gezorgd voor een optimale dampdrukverdeling. De rol is toe te passen bij het renoveren van platte en flauwhellende daken. Hij is echter volgens Bitecta BV te Leusden ook als eenlaagse dakbedekking te gebruiken op nieuwbouwpoen. De dikte van het materiaal bedraagt 5 mm. Door de lasprofielen is minder gas nodig voor het lassen van de dakbedekking. Dat betekent dat de rol sneller is te verwerken dan traditionele en dat er minder energie wordt verbruikt voor het hechten. Doordat volgens het bedrijf met een eenlaagse bedekking kan worden volstaan wordt op een arbeidsgang bespaard. De rol is evenals alle andere produkten van Interoof in het bezit van een Europese technische goedkeuring.

Reageer op dit artikel