nieuws

Andriessen: geld voor oplossen knelpunten arbeidsmarkt

bouwbreed Premium

Minister Andriessen van Economische Zaken is bereid geld uit te trekken voor bedrijven, die knelpunten op de arbeidsmarkt helpen oplossen door samen met scholen vakmensen op te leiden. Op grond van dit nieuwe ‘Impuls-programma

betalen het ministerie en het bedrijfsleven elk de helft van het scholingsprogramma.

Niets wordt in het impuls-programma dwingend opgelegd.

Wel ke cao-afspraken over scholing worden bevorderd of ke opleidingsfondsen en kenniscentra worden opgericht. Gesprekken hierover zijn gaande met de bouw, de procesindustrie, de metaalsector, de transportwereld, de groothandel en de detailhandel. Hoeveel geld met het impuls-programma gemoeid is, zei minister Andriessen niet.

Reageer op dit artikel