nieuws

Werkgarantie voor meer jongeren

bouwbreed Premium

Vanaf 1 januari komen alle werkloze jongeren tot 21 jaar en alle werkloze schoolverlaters tot 22 jaar na een half jaar werkloosheid in aanmerking voor een baan in het kader van de Jeugdwerkgarantiewet (JWG). Nu is er al een werkgarantie voor werkloze jongeren tot 18 jaar en voor werkloze schoolverlaters tot 21 jaar.

Minister De Vries en staatssecretaris Ter Veld van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben een besluit genomen over de uitbreiding van de groep jongeren die onder de JWG valt. Door het besluit is voor wat betreft de werkloze jongeren die geen schoolverlater zijn, de volledige doelgroep nu bereikt. Bovendien ke vanaf 1 januari volledig arbeidsongeschikte jongeren op vrijwillige basis deelnemen aan de JWG. Dit is mogelijk als de GMD positief adviseert over deelname door een arbeidsongeschikte jongere en als een passende arbeidsplaats beschikbaar is.

Reageer op dit artikel