nieuws

VROM stopt met omstreden selectie bij reorganisatie

bouwbreed

Het ministerie van VROM moet stoppen met de omstreden selectiemethode die het bij de reorganisatie van het directoraat-generaal voor de volkshuisvesting (DGVH) gebruikt.

De ambtenarenrechter heeft de methode veroordeeld, omdat het ministerie bij de keuze van personeel ten onrechte gebruik maakt van een kwaliteitsselectie. Directeur-Generaal Volkshuisvesting mr. L.

Kokhuis heeft dit gisteren aan het personeel meegedeeld.

Maandagavond had staatssecretaris Heerma de Tweede Kamer al ingelicht.

Op dit moment moeten bij het directoraat-generaal voor de volkshuisvesting nog 353 banen verdwijnen. Het organisatiebureau Terpstra en Tukker gebruikte voor de selectie een ‘kwaliteitskaart’. De kaart was bedoeld om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de ambtenaren. Objectieve criteria als dienstjaren, opleiding en ervaring werden hierdoor naar de achtergrond geschoven.

Al eerder tekenden de bonden en de ondernemingsraad protest aan tegen de gang van zaken bij de reorganisatie. Kokhuis kondigt dinsdag dan ook aan zo snel mogelijk het afgebroken overleg met de centrale ondernemingsraad te zullen hervatten.

Reageer op dit artikel