nieuws

Vrij koud

bouwbreed Premium

Boven Zuid-Scandinavie en de Oostzee ligt een krachtig hogedrukgebied.

Bij ons houdt het een zwakke tot matige oostelijke stroming in stand. Daarmee wordt vrij koude lucht uit MiddenEuropa aangevoerd. In die stroming komen uitgestekte wolkenvelden voor, maar daaruit valt geen neerslag van betekenis.

De komende dagen verschuift het hogedrukcentrum naar West-Rusland. De oostenwind neemt daardoor verder af en valt tijdelijk wellicht geheel weg. De koude lucht blijft bij ons stagneren. Overdag komt het kwik enkele graden boven nul. ‘sNachts ligt de temperatuur rond het vriespunt. Bij opklaringen kan het licht vriezen. Tot aan de Kerst komen er geen belangrijke veranderingen in dit weerbeeld.

Weersverwachting voor woensdag: Meest veel bewolking, maar geen neerslag van betekenis.

Zwakke tot matige oostenwind. Maxima 2OC a` 3OC; minima rond 0OC, bij een enkele opklaring -2OC.

Reageer op dit artikel