nieuws

Turkse aannemer bouwt snelweg in Pakistan

bouwbreed Premium

De Turkse aannemer Sezai Turkes-Feyzi Akkaya heeft voor zon f.80 miljoen aan wegenbouwwerken gekregen van Pakistan. Het gaat hierbij om twee traces van de Indus-snelweg. Het eerste contract omvat de aanleg van het 60 kilometer lange wegdeel tussen Sarai Gambila en Karak. Het werk voorziet verder in de bouw van negen bruggen. De uitvoering neemt 24 maanden in beslag. Het tweede contract omvat de renovatie van het 96 kilometer lange wegdeel tussen Rajanpur en Shorinulla. De Indus-snelweg verbindt Pes hawar met Karachi. De realisatie zal 30 maanden duren.

Het werk begint zodra het Japanse Fonds voor Overzeese Economische Samenwerking de middelen beschikbaar stelt.

Het fonds financiert 88 procent van het po. Pakistan bstudeert momenteel de aanbiedingen voor twee andere delen van de Indus-snelweg.

Het gaat hierbij om de verbinding tussen DG Khan en het knooppunt Retra en om het deel tussen Retra en het knooppunt Malana. Naar verluidt schreef een Chinese aannemer als laagste in.

Reageer op dit artikel