nieuws

Tempus: Tegelknippen door druk op de knop

bouwbreed Premium

De toeleveringsindustrie heeft naar het lijkt een aandachtiger oog gekregen voor het wel en wee van de in de bouw zwaar belaste straatmaker. Tot die conclusie zou men in elk geval komen bij het bezien van de ontwikkeling in nieuwe machines, werktuigen en gereedschappen waarmee het zware lichamelijke werk van de straatmaker wordt verlicht.

Tempus hydro-elektrische steen- en tegelknipper. Een verzwaarde uitvoering is in staat betonbanden tot dikten van 300 mm te knippen.

Met name traditionele en conventionele werktuigen worden in een ander concept gevat of moderner jasje gestoken waardoor vaak niet alleen het werk er gemakkelijker op wordt maar bovendien ook de produktie belangrijk toeneemt.

Aan de vele nieuwe produkten die we de laatste maanden hebben ke noemen, heeft G.A. Hoornweg BV uit Midwoud wederom een nieuwe ontwikkeling toegevoegd. Dit Westfriese bedrijf bedacht een elektro-hydraulisch uitvoering van de in de straatmakerij veel gehanteerde tegel- en stenenknipper.

Overigens dekt de naam tegelknipper niet datgene wat van deze machine kan worden verlangd. Dit werktuig is namelijk een echte krachtpatser die ook zware trottoirbanden niet uit de weg gaat. Met een eenvou dige druk op de knop knipt deze Tempus tegelknipper de meest zware verhardingsprodukten waaronder klinkers, tegels en kantplanken tot 120 mm. Voor tegels van 60 x 40 cm is een uitvoering van 800 mm leverbaar terwijl voor trottoirbanden, granietblokken en ander natuursteenmateriaal in breedten van 300 mm en dikten van niet minder dan 300 mm een extra verzwaard model beschikbaar is.

Aangepast aan de bedrijfsomstandigheden is de machine grotendeels vervaardigd uit roestvast materiaal. Ondanks de elektro-hydraulische uitvoering is de knipmachine overal inzetbaar daar een ingebouw de accu voor de stroomvoorziening zorg draagt. Met behulp van twee pennen wordt de hoogte van het snijmes ingesteld. Twee veren trekken dit mes na de snijbeweging weer in zijn beginstand terug.

Voor een gemakkelijk verplaatsen is de Tempus uitgerust op een onderstel van drie luchtbandjes met stuurbare trekboom. Aan een hijsoog is hij met de autolaadkraan dte verladen.

Reageer op dit artikel