nieuws

Syllabus ‘Gevelsup-to-date TU Delft uitgegeven

bouwbreed Premium

Van de TU Delft Faculteit der Bouwkunde is de syllabus ‘Gevels up-to-date uitgekomen.

Deze bevat uitgebreide informatie over onderzoeken die zijn uitgevoerd om tot een betere keuze te komen van gevelmaterialen en daardoor de opbouw van gevels op een hoger plan te brengen. Er is een methode in opgenomen voor de vaststelling van de vraagspecificatie. Daarvoor is een een handig keuzetraject ontwikkeld, die het kiezen van de diverse elementen niet alleen vergemakkelijkt, maar tevens de mogelijkheid minimaliseert dat belangrijke aspecten worden vergeten. Er zijn tevens rekenmethoden bij inbegrepen.

Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de architectuur van gevels met verschillende materialen, waaronder vooral aluminiumconstructies. Verder zijn projectgebonden systemen onder de loep genomen en zijn aanbestedings- en keuze-criteria voor de gevelbouwer aangegeven. Schemas vereenvoudigen het keuzetraject. Voorts zijn geveldetailleringen en moeilijke constructieve oplossingen erin behandeld.

Kortom, het boekwerk kan een nuttige functie vervullen voor architecten, opdrachtgevers, constructeurs, adviseurs en andere bij de bouw betrokkenen.

Reageer op dit artikel