nieuws

SpanSet gebruikt pc voor sjorren van last

bouwbreed Premium

Dat de computer tegenwoordig voor de meest uiteenlopende zaken als ondersteunend hulpmiddel of rekentuig wordt gebruikt zal nog weinigen verbazen. Maar dat de pc ook is te gebruiken voor het op juiste wijze vastsjorren van lasten op de laadvloer van transportvoertuigen, is een gegeven dat toch weer wonderlijk overkomt.

Van deze ontwikkeling maakt SpanSet melding, die voor het veilig bevestigen van deelbare ladingen met behulp van sjorbanden nu een speciaal computerprogramma op de markt brengt.

Dit ZurrSoft-PC 1.0 programma draait op MS-Dos en is te besturen zowel door middel van functietoetsen als met een muis. Het programma voert de gebruiker door een, voor een veilige belading, noodzakelijke checklist, waarbij de gegevens beperkt blijven tot de alleen meest noodzakelijke. Met de rekencomputer zijn op deze wijze voor de afzonderlijke transporten, hetzij per vrachtauto, trein, auto-treincombinatie of schip, de noodzakelijke spankrachten van de verschillende sjorbanden vast te stellen.

Zijn vanwege de bijzondere vorm van de lading extra veiligheidsmaatregelen nodig, dan worden die eveneens door de computer aangegeven. Aan de hand van de geprinte vrachtgegevens is nacontrole altijd mogelijk. Het programma is dermate gebruikersvriendelijk dat bij de berekening van de beladingsgegevens, nauwelijks iets verkeerd kan gaan. Ook een leek op het gebied van computerbediening zou volgens SpanSet met behulp van een goed te berijpen handboek gemakkelijk met het systeem ke werken.

De programmatuur wordt geleverd op zowel 3,5 of 5,25 diskette. Voor het gebruik wordt een opslagcapaciteit van 512 KB gevraagd. Bij afwezigheid van een computer kan het programma ook worden gebruikt op een door SpanSet hiervoor aangeboden compacte Casio rekencomputer van het type PB 1000.

Reageer op dit artikel