nieuws

Rechtbank zet onderzoek tegen burgemeester van Gulpen door

bouwbreed Premium

De rechtbank in Maastricht heeft het verzoek afgewezen van burgemeester drs. W. Vossen van Gulpen om het gerechtelijk vooronderzoek tegen hem te stoppen. Vossen wordt verdacht van belastingontduiking en het aannemen van giften van bouwondernemingen.

Het onderzoek loopt al sinds 21 juli. Volgens de rechtbank is niets gebleken van nodeloze vertraging van het gerechtelijk vooronderzoek, zoals geopperd door de burgemeester. Op grond daarvan acht de rechtbank ook geen reden aanwezig het onderzoek te bespoedigen.

Op 21 juli deed Justitie een inval in de woning van de burgemeester in Gulpen en ook elders werden huiszoekingen verricht bij bouwondernemingen in Zuid-Limburg.

Burgemeester Vossen is ondertussen op eigen verzoek met verlof.

Reageer op dit artikel