nieuws

R’damse Wilhelminapier krijgt facelift

bouwbreed

De Rotterdamse Wilhelminapier (rechts op de foto) ligt er enigszins afwachtend bij. Er zijn grootse plannen voor de pier in de Nieuwe Maas waar eens afscheid werd genomen van gelukzoekers die met de Holland Amerika Lijn (HAL) naar het land van de onbe grensde mogelijkheden vertrokken. Die tijd is echter voorgoed voorbij. Er is door Sir Norman Foster Associates, Laing Management Ltd, SAE en MBO een masterplan voor het stuk grond opgesteld dat voorziet in de bouw van een slordige 200000 m2 kan toorruimte, 35000 m2 overige voorzieningen en last but not least 1000 woningen.

Met dit ambiteuze plan, waarover in hetzelfde masterplan wodrt benadrukt dat er nog geen markt voor is en dat de economische omstandigheden eerst moeten verbeteren, is ruim f.1,5 miljard gemoeid.

De gemeente Rotterdam met voorop de verantwoordelijk wethouder Linthorst, is er echter van overtuigd dat rond het jaar 1995 met de ontwikkeling van de Wilhelminapier kan worden begonnen.

Reageer op dit artikel