nieuws

NVOB W-Brabant initieert po werkgelegenheid voor allochtonen

bouwbreed Premium

In Bosschenhoofd (bij Roosendaal) werken momenteel 16 allochtonen aan de renovatie van een oud klooster. Doel is het klooster tot een vakantieoord voor gehandicapten om te bouwen. De werkzaamheden worden verricht in het kader van het po ‘in de steigers’. Het po is opgezet om jaarlijks 15 allochtone werkzoekenden in te laten stromen in de scholings- en werkervaringsverbanden (swev’s) in de bouw.

Het po werd geinitieerd door het NVOB West-Brabant.

Dit particuliere initiatief van het NVOB-gewest, onder aanvoering van directeur Martens, moet een bijdrage leveren aan de afspraak die binnen de Stichting van de Arbeid is gemaakt om 60000 allochtonen een baan te bieden. Bedoeling is dat de bouw er 300 van hen voor zijn rekening neemt.

Naast het NVOB werken insstanties als de SVB en BouwVak-Werk aan het project mee.

Reageer op dit artikel