nieuws

Hernieuwde AIR manifestatie in Rotterdam

bouwbreed

In 1993 houdt de Rotterdamse kunststichting opnieuw een manifestatie Architecture International Rotterdam (AIR). Naast architectuur komen uiteenlopende kunstvormen aan bod, zoals dat indertijd het geval was bij de vorige manifestatie rond de Kop van Zuid.

Ditmaal is de Alexanderpolder als thema gekozen, een woongebied aan de kant van Capelle aan den IJssel. Tussen april en november 1993 wordt een groot aantal uiteenlopende activiteiten gehouden. De activiteiten beginnen 17 april met een tentoonstelling ‘Terugkijken naar morgen’ in de Rotterdamse Kunsthal. Daarbij staan verschillende naoorlogse woongebieden in de belangstelling en wordt op 25 en 26 april een symposium ‘Beeld en verbeelding van de moderne stad’ gehouden. In het najaar verwacht met een nog tweede symposium dat drie dagen zal duren. Daarbij gaat het vooral om toekomstige ontwikkelingen rond de Alexanderpolder.

Reageer op dit artikel