nieuws

Helden ‘sluit’ gemeentegrenzen

bouwbreed

De gemeente Helden-Panningen laat uitsluitend woningbouw toe voor eigen inwoners en voor hen die een economische binding met de gemeente in Midden-Limburg hebben.

Ook plaatselijke aannemers en poontwikkelaars krijgen geen bouwkavels meer toegewezen. Burgemeester en wethouders hebben dit besloten.

Het college wil op die manier de schaarse toewijzing van woningen benutten voor de eigen bevolking. Voor 1993 kreeg Helden een contingent van 44 woningen in de sociale sector; 35 nieuwbouw en negen vervangende nieuwbouw. In de vrije en particuliere sector -uitsluitend voor eigen inwoners- wil Helden nog veertig woningen laten bouwen. Als ‘poontwikkelaar’ heeft de plaatselijke woningvereniging een po van twaalf woningen voor 1993 in de vrije sector in voorbereiding.

Reageer op dit artikel