nieuws

Hegemann neemt deel Elbo over

bouwbreed

De Hegemann-groep uit Bremen heeft vier bedrijven van het Elbo-concern uit Mecklenburg-Vorpommern overgenomen. Het gaat om Elbo Bau en Norddeutsche Tiefbau und Umwelt Rostock en om Mecklenburger Bau Union en Tusek Bau uit Neubrandenburg. Hegemann zal in de loop van deze maand het bijbehorende contract ondertekenen.

Ook het Britse John Mowlem toonde belangstelling voor de vier bedrijven maar bleef met het bod beduidend achter op Hegemann. August Reiners Bau uit Bremen zal de leiding voeren over de vier Elbo-bedrijven. Bij elkaar investeert Hegemann zon DM70 miljoen in de nieuwe tak. In totaal vergt het bedrijfsvaardig maken van de vier ondernemingen DM150 miljoen.

Olympia Bau Union uit Berlijn neemt een van de twee overgebleven bedrijven van het Elboconcern over. Het gaat om de Markische Bau Union. Olympia is een dochter van de SGE Deutsche Holding uit Ludwigahafen die weer ressorteert onder het Franse Societe Generale d’Enterprise. Blijft over de Markische Bau Union Potsdam waarvoor Ed. Zueblin uit Zurich, Strabag Keulen en het Finse Partek reeds belangstelling toonden.

Reageer op dit artikel