nieuws

GS N-Holland geven geld stads- en dorpsvernieuwing

bouwbreed Premium

Gedeputeerde staten van Noord-Holland hebben besloten volgend jaar ongeveer f.1,5 miljoen uit het stads- en dorpsvernieuwingsfonds aan te wenden voor de realisering van poen in de gemeenten Egmond, Graft-De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Limmen en Wester-Koggenland. Het grootste bedrag f.280000 is bestemd voor opknappen van de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude. Een bedrag van f.230000 is bestemd voor verbetering van de omgeving van het NS-station in Heiloo.

Uitvoering van het gehele po vergt overigens een investering van f.2,8 miljoen. De gefaseerd uit te voeren plannen behelsen onder meer de bouw van zestig seniorenwoningen, dertig woningen voor jongeren en 65 woningen in de sociale sector, sanering van twee terreinen en reconstruc tie van een aantal wegen. De gemeente Heiloo wil dat de provincie tot en met het jaar 2000 totaal f.1,2 miljoen aan bijdragen verstrekt. De gemeente Egmond krijgt voor de bouw van 19 woningen in het plan Hanswijk een bijdrage van ongeveer een kwart miljoen gulden.

Reageer op dit artikel