nieuws

Geen schikking OM met Cindu

bouwbreed Premium

Het moederbedrijf van Cindu International in Uithoorn -het chemiebedrijf Nevcin Polymers- moet zich dinsdag gewoon voor de rechter verantwoorden vanwege de explosie die op 8 juli het leven kostte aan drie medewerkers en waarbij elf mensen gewond raakten.

Een verzoek tot schikking is door het Openbaar Ministerie afgewezen. Volgens persofficier mr. A. Broek-Blaauboer is van het begin gezegd dat vervolging zou plaatsvinden indien sprake was van strafbare feiten. Het OM vindt dat.

Cindu-directeur A. Staalstra vreest verstoring van de interne verhoudingen in het bedrijf: “Personeel, directie en ambtenaren van de Arbeidsinspectie zijn momenteel ongelooflijk hard aan het werk om het bedrijf weer draaiende te krijgen.

Ze vormen een heel hecht team. Die mensen ga je straks uit elkaar halen en zelfs tegenover elkaar plaatsen door ze in het openbaar het vuur na aan de schenen te leggen.”

Uit de dagvaarding blijkt overigens dat Cindu meer overtredingen wordt aangewreven die niet allemaal te maken hebben met de ramp. Een overtreding dateert zelfs van twee maanden na de explosie. Het gaat onder meer om overtredingen van de Hinderwet, de Arbowet, de Wet chemische afvalstoffen en de Wet inzake luchtverontreiniging.

Reageer op dit artikel