nieuws

Expositie Pompeii in Nieuwe Kerk Amsterdamse

bouwbreed Premium

In de Nieuwe Kerk op de Dam in Amsterdam is een indrukwekkende tentoonstelling geopend met vondsten uit Pompeii. De Romeinse stad werd in 79 na Chr. getroffen door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. Tweederde van de stad is inmiddels ontgraven en gaf daarbij indrukwekkende vondsten bloot. Op de tentoonstelling is onder meer een authentieke ruimte met wandschilderingen en een ruimte met mozaiken aanwezig. Bezoekers ke met behulp van computerprogrammas zelf delen van de stad op het scherm oproepen waar zij bijzondere interesse voor hebben.

Naast talrijke vondsten van kleine gebruiksvoorwerpen zijn beelden en andere kunstwerken tentoongesteld. De expositie is tot 12 april dagelijks van 10 tot 18 uur geopend, ook tijdens de komende feestdagen. Naast een Engelse catalogus en een expositiekatern zijn uitstekende gidsen over Pompeii in het Nederlands beschikbaar. Vooral de laatste boeken geven een goed beeld van de stad met reconstructietekeningen van gebouwen en stadsbeeld.

Reageer op dit artikel