nieuws

Deventer kan vervuiling Handelskade saneren

bouwbreed Premium

De gemeente Deventer ontvangt van VROM een extra bijdrage van f.2,5 miljoen voor de meerkosten van de sanering van het gebied Handelskade dat deel uitmaakt van het po Grachtengordel. De gemeente en de provincie Overijssel dragen elk f.600000 bij.

VROM stelde de extra bijdrage beschikbaar omdat de Riojkshogeschool dicht bij het station en de binnenstad ligt. Halverwege dit jaar koos VROM nog voor de isolatie van de bodemvervuiling aan de Handelskade. Dat maakte de nieuwbouw voor de Rijkshogeschool IJsselland onmogelijk. Pas na aanvullende maatregelen zou de bouw tot uitvoering ke komen. Met deze maatregelen kost de sanering bijna f.4 miljoen meer dan isolatie. Aanpak van bodem en grondwater op de locatie vergt ongeveer f.30 miljoen. De provincie kan nu een plan en een bestek voor de sanering opstellen. De werken ke in 1993 beginnen. Nadien begint de bouw van de school. De oplevering daarvan vindt naar verwacht in 1995 plaats. Het gebowu biedt dan ruimte aan 4200 studenten en 500 medewerkers. Na de oplevering zal IJsselland acht dependances in Deventer afstoten. De Handelskade is verder onderwerp van een plan voor kantoren en een parkeerterrein voor treinreizigers.

Reageer op dit artikel