nieuws

Aegon komt noodlijdende Bohemen Groep te hulp

bouwbreed Premium

Aegon Recreatie Bedrijven neemt van de Bohemen Groep de bungalowparken in Vaals en Haamstede over. De Haagse poontwikkelaar heeft de verkregen middelen hard nodig om uit de moeilijkheden te komen.

“De verkoop van de twee parken maakt onderdeel uit van de totale herstructurering. De aanleiding is de neergang in de vastgoedmarkt. Met de verkregen inkomsten, die worden voldaan in contanten, hebben we wat meer financiele armslag” , verklaart R.F.C. Stroink, adviseur reorganisatie van de Bohemen Groep.

De Haagse Bohemen Groep is een middelgrote poontwikkelaar met een omzet op jaarbasis van ongeveer f.75 miljoen. De Bohemen richt zich vooral op duurdere kantoorpoen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam en verder op woningbouwpoen. Volgens Stroink wil de onderneming met de verkoop van de bungalowparken het aantal poen in exploitatie terugbrengen ten gunste van ontwikkelingsactiviteiten. Of de onderneming 1991 door de aanpassing winst zal maken dan wel verlies zal lijden, kan Stroink niet zeggen. “Het hangt er bijvoorbeeld vanaf wanneer de betaling door Aegon gaat plaatsvinden” .

Stroink: “Als onderdeel van een diversificatie-programma werd zes jaar geleden begonnen met de parken. Daarnaast zijn we ook beheerder geworden van een aantal poen.

Nu de vastgoedmarkt ons behoorlijk tegenzit, zijn we deze zomer met een omvangrijke reorganisatie begonnen. De kern is dat we ons weer gaan richten op projectontwikkeling en dan hoofdzakelijk in de regio Den Haag. We houden slechts enkele rendabele (kantoor)complexen in beheer” .

De onderneming kwam vorige week in het nieuws toen de Haagse Courant meldde dat Poontwikkelaar Bohomen Vastgoed, een werkmaatschappij van de groep, failliet dreigde te gaan. Het gevolg zou zijn dat de bouw van een aantal luxe appartementen in Rijswijk en Leidschendam niet door kon gaan. Stroink reageert woest op het gewraakte artikel. “Het is uit de lucht gegrepen. Het gaat om een steelspel tussen ons en de banken.

Van de verkoop van stukken grond door een notarishuis is geen sprake. We zijn met de financiers bezig om de problemen op te lossen. Het is dit jaar geen kerst voor ons.”

Reageer op dit artikel