congres

bouwbreed

4 december 2018 | Veiligheid op de bouwplaats

472

Thema: bouwplaatsveiligheid

De afgelopen tijd is de veiligheid in de bouw verslechterd. Het aantal ernstige ongelukken, soms met dodelijke afloop, is fors toegenomen. Redenen hiervoor kunnen (makkelijk) benoemd worden: o.a. toegenomen concurrentie, werkdruk, stijgend aantal uitzendkrachten en taalbarrières. Moeilijker is het om oplossingen aan te dragen waarbij de veiligheid toeneemt. Regelgeving en persoonlijke beschermingsmiddelen dragen hier zeker […]

4 december 2018 | Veiligheid op de bouwplaats

De afgelopen tijd is de veiligheid in de bouw verslechterd. Het aantal ernstige ongelukken, soms met dodelijke afloop, is fors toegenomen. Redenen hiervoor kunnen (makkelijk) benoemd worden: o.a. toegenomen concurrentie, werkdruk, stijgend aantal uitzendkrachten en taalbarrières. Moeilijker is het om oplossingen aan te dragen waarbij de veiligheid toeneemt. Regelgeving en persoonlijke beschermingsmiddelen dragen hier zeker aan bij, maar wellicht nog belangrijker zijn bewustwording en gedrag.

Tijdens dit congres wordt u op de hoogte gebracht over de stand van zaken mbt de veiligheid op de bouwplaats. Hoort u meer over de verschillende veiligheidsrisico’s op en rond de bouwplaats en hoe hier mee om te gaan. Leert u meer over de trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op de veiligheid op de bouwplaats.

 

Reageer op dit artikel