bouwbericht

Spectaculaire wildwaterbaan voor Bosbad Putten

bouwbreed 635

Spectaculaire wildwaterbaan voor Bosbad Putten

Subtropisch Bosbad Putten – dat jaarlijks circa 250.000 zwemliefhebbers trekt – gaat een spectaculaire wildwaterbaan met een lengte van circa 110 meter bouwen. Directeur Dick Eijlander verwacht dat het bezoekersaantal van het Veluwse zwembad aan de Zuiderveldweg 6 hierdoor gaat stijgen met 35.000.

Horeca, sport en recreatie

Bouwen wildwaterbaan bij Zwembad Bosbad Putten aan de Zuiderveldweg 6. De baan wordt meer dan 100 meter lang.

PUTTEN | Gegund | € 2.000.000 - € 5.000.000

Op dit moment is Vaessen Algemeen Bouwbedrijf uit Raamsdonksveer bezig met voorbereidende werkzaamheden. De hoofdingang wordt tijdelijk verplaatst, zodat de aannemer optimaal zijn werk kan doen. Vlak na de zomervakantie wordt er daadwerkelijk begonnen met de bouw van de wildwaterbaan door Van Egdom Recreatietechniek.

“De aanleg van deze baan kost bijna drie miljoen euro, maar wij weten zeker dat het een erg mooie attractie wordt en meer mensen gaat trekken. Ken je die wildwaterbaan bij De Eemhof? Zoiets gaat het worden.” Daarnaast gaat het zwembad van het gas af: Bosbad Putten gaat straks gebruik maken van warmtepompen. De komst van een wildwaterbaan zou ook meer gasverbruik betekenen, aldus Eijlander. “Meer gasverbruik betekent ook meer CO2-uitstoot. We hebben daarom besloten om gebruik te maken van aardwarmte, dus er komt een grote warmtepomp van 1 miljoen euro. Ook de rest van het complex gaan we met deze warmtepomp verwarmen. Een stuk duurzamer dus.” Verder krijgt het subtropische gedeelte extra zitplekken voor bezoekers.

Van Egdom Recreatietechniek, opgericht in 1965 en heeft vestigingen in De Meern en Emmeloord, begon in waterinfiltratie, en breidde daarna uit naar waterattracties. Van Egdom is marktleider op het gebied van de productie van op maat gemaakte, interactieve waterglijbanen, waterspeeltuinen en speeltoestellen, met meer dan 7500 afgeronde projecten in ruim 35 landen wereldwijd. Eijlander: “Mede omdat wij gekozen hebben voor kwaliteit en service zijn we uitgekomen bij van Egdom. Zij hebben een goede reputatie en bovendien komen ze uit de buurt. We werken graag met lokale partijen.”

Bosbad Putten ligt midden in het bos en bevindt zich op een terrein van 7 hectare. Rond het bosbad ligt een zogenaamde kano- en waterfietsgracht. Het zwemcomplex bestaat onder meer uit een 25 meterbad, een doelgroepenbad, een subtropisch zwembad in de vorm van een klaver, een buitenzwembad van 25 meter en een grote ligweide. De wildwaterbaan komt vlak achter het subtropische gedeelte, vertelt Eijlander. “We gaan een toren bouwen. Het startpunt van de wildwaterbaan is op maar liefst 4.50 meter hoogte. Je glijdt eerst naar buiten, maar je eindigt weer binnen.”

Bosbad Putten is in 1949 in gebruik genomen. De lokale aannemer Knoppert en tegelzetter A. de Bruin hebben destijds het complex gebouwd. Toen heette het nog Klein Zwitserland, ‘omdat het uiterlijk en de sfeer van het zwembad, met de wit gepleisterde gebouwen en de rieten daken, iets on-Puttens hadden’.  In 2009 is het complex voor het laatst gerenoveerd. Het Bosbad behoort tot de tien beste zwembaden van het land.


Plaats: Putten
Opdrachtgever: Subtropisch Bosbad Putten
Ramingsgroep: 4 miljoen euro
Nummer: 523741


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel