bouwbericht

Zeister Warande: grote knipoog naar verleden

bouwbreed Premium 1175

Zeister Warande: grote knipoog naar verleden

Een mengeling van het Hollands classicisme uit de zeventiende eeuw en de bouwstijl uit de jaren dertig van de vorige eeuw: dat zijn de voornaamste ingrediënten die de architecten van architectenbureau Inbo hebben gebruikt bij het ontwerp van de Zeister Warande.

Dit project is gebaseerd op de vele historische buitenplaatsen op de Utrechtse Heuvelrug en verrijst aan de Utrechtseweg en de Kromme-Rijnlaan in Zeist, op de plek van het voormalige GAK-kantoor. Dit kantoor is intussen gesloopt. De zware bebouwing van voorheen maakt volgens ontwikkelaar Loostad plaats voor een combinatie van laagbouw en appartementencomplexen. ‘Het is een project met een duidelijk historische knipoog’, aldus de projectontwikkelaar.

De Zeister Warande – omgeven door veel groen – telt 154 woningen en bestaat uit twee buitenplaatsen: de Kleine Warande en de Grote Warande. Doordat de bebouwing zich richt op de Utrechtseweg, krijgt Zeist haar oude, historische binding terug, aldus de architect.

De Kleine Warande is gestapeld en aflopend qua vorm naar de bestaande laagbouw aan de achterzijde. Hier komen 76 huurappartementen in de vrije sector.

De Grote Warande, op de hoek, bestaat uit appartementengebouwen én laagbouw van rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Bij de Grote Warande gaat het om koopappartementen.

Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn is de ontwikkelaar van het project. Bouwmaatschappij Ufkes uit Apeldoorn is aangetrokken als hoofdaannemer. Beide ondernemingen zijn onderdeel van VolkWessels. Inbo Architecten uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Omdat het ontwerp uit meerdere gedeeltes bestaat, kan de bouw eenvoudig gefaseerd worden uitgevoerd, aldus Loostad. In december is begonnen met de eerste fase van het project: de bouw van 76 luxe huurappartementen, inclusief ondergrondse parkeergarage en bergingen. De tweede fase bestaat uit de bouw van de koopwoningen en koopappartementen. De start van de verkoop is in het voorjaar van 2018.


Plaats: Zeist
Opdrachtgever: Loostad Vastgoedontwikkeling
Ramingsgroep: 13 miljoen euro
Nummer: 212608


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel